Barnepledd med sjiraff og ku

Er det flere som har et slikt pledd hjemme?

Dette gule pleddet kom sikkert i rosa og blått også, men jeg var så heldig å få dette pleddet av Berger fabrikker i 2002 da den eldste sønnen min var på vei. Det har noen oljeflekker fra produksjonen på seg, men pleddet har vært deilig å ha til både eldstemann og yngstemann som kom 4,5 år etter.
Nå er pleddet tilbake på Berger og inngår nå i Berger museums samlinger, da vi ikke har eksempler på dette designet i samlingen fra før.

Jeg kan huske å ha snakket med noen om akkurat dette pleddet. Det var visst en barnetegning som ble overført til pleddet, så pleddet er ikke tegnet av en profesjonell designer med «barnlig penn». Om det er noen av dere som vet noe om dette pleddet, når det ble designet og av hvem, så ville jeg bli veldig glad for en tilbakemelding så jeg kan få det inn i registreringen!

Forrige artikkelEt vakkert eksempel på et teppe produsert på Berger! Neste artikkelOppdatering og søknader!

1. Hei,

Jeg jobber på Mascot Høie og kan gi deg litt info om dette barnepleddet. Pleddet Fryd mener jeg ble lansert høsten 2002. Det er designet av Kjersti Munkejord Lamb som var designer på Høie den gangen – og som du skriver så var det etter inspirasjon av hennes sønn sine tegninger. Det ble lansert i rosa og lyseblå i tillegg ja, samt like Høie sengesett i krepp. Dette var et utrolig populært design som holdt seg i kolleksjonen helt til i 2008 faktisk.

May Anita Raustein

2. Hei May Anita! Dette var moro!
    Så flott å høre fra ei som jobber på Mascot Høie!
    Dere står selvfølgelig på lista over hvem som må kontaktes og involveres i prosjektet med det nye Berger museum, da det selvfølgelig også er en del av Høies historie som vi både tar vare på og formidler her.

Tusen takk for all informasjon som jeg nå vil legge inn i vårt registreringssystem. Vi er veldig interessert i perioden også etter at Høie kom til Berger, og har begynt å registrere det materialet vi har tilgjengelig i vår samling. Vi har en del produktblad og noen ferdige produkter, men materialet fra denne tiden er tilfeldig og sporadisk.
    Siden vi er midt i en flytteprosess har vi utsatt å fokusere på den videre innsamling av materiale, men vi er svært interessert i et samarbeid med dere i Mascot Høie! Dette både for å få dokumentert produksjonen som har foregått på Berger, men også for å følge «Berger-pleddene» videre fremover. Vi har drømmer om å besøke Klippan-Saule, få vevet opp noen av de gamle teppemønstrene osv osv…

Vi er en ivrig gjeng som har som mål å hente frem en lang og viktig del av norsk tekstilindustrihistorie, som også inkluderer noen viktige år med Mascot Høie som eier.

Tusen takk igjen!
    Vennlig hilsen Hanne