Berger museum i byggefase 3

Før påske 2017 vil den gamle rødmalte døra være byttet ut med glassdør og rullestolrampe med varmekabler i trapp og rampe være på plass

Berger museum har siden starten i 1997 vært et sommeråpent museum, med noe tilbud til skolebarn, bestilte grupper og spredte arrangementer gjennom vinterhalvåret. Det har vært vanlig å stenge Berger museum de månedene det er som kaldest da vi ikke har hatt tilfredsstillende oppvarming eller lufteanlegg. Nå som Svelvik kommune har bevilget 7 millioner til byggefase 3, vil vi fra 17. juni i år 2017 ha mulighet for et helåpent museum og kultursenter. Vi gleder oss stort!

Før påske vil vi ha ny glassdør og rullestolrampe med varmekabler på plass, varmekonvektorer som vil blåse varm luft inn i våre lokaler og et skikkelig lufteanlegg som sikrer inneklima for både folk og museumsutstillinger!

Her er det gamle jernrøret fra 1889 intakt. Det førte vannet inn i turbinrommet og ga kraft til Fossekleven fabrik

Snart kommer gelender på trapp og rullestolrampe støpt oppå det gamle vannrøret som igjen er pakket inn i grus og leire

Hvite varmekonvektorer i hvite rom, og svarte i museets mørke utstillingsarealer kommer opp

Forrige artikkelKulturminnedagen 2016 på Berger 18. september Neste artikkelÅrsmøte i Berger historielag og temakveld om lokale stedsnavn 4. mai 2017 kl. 19.00