Det skjer mye spennende på Berger!

Det var Berger gård som var utgangspunktet for etableringen av tekstilindustrien på Berger. Da Jürg og sønnen Jens J. Jebsen kom over fjellene fra Arna utenfor Bergen i 1879, tok de inn på Berger gård som da var til salgs.  Det var da en stor gård med tilhørende husmannsplasser, og det viktigste – vannrettigheter til Blindevannet, hvor elva og vannfallene ga kraft til to tekstilfabrikker. Det er femte generasjon Jebsen som driver Berger gård i dag.

Siden januar 2003 har tekstilindustrien vært lagt ned, men Berger gård er fortsatt en stor gård med mye spennende matproduksjon. Berger gård er medlem av Drammens næringslivsforening og på deres hjemmesider står:

Berger Gård

Vi driver gård med bær, frukt og kjøtt som hovedproduksjon.
I framtiden vil vi også fokusere på turisme og god mat.

Vi leverer jordbær, moreller, bringebær og plommer til Finstad gård Engros AS.
Kjøttet fra vår herefordbesetning skal vi i større utstrekning selge fra «tunet» da vårt nye bygg med kjøkken og salgslokale snart står ferdig. Vi skal også utvikle området Berger brygge til ett enkelt spise/overnattingssted. 

http://www.dnf.no/medlem/profil/berger_gaard/997

Her står det i teksten at det arbeides med et nybygg på Berger gård – vel nybygget er nå ferdig og her drives det utleievirksomhet:

http://www.bergergard-utleielokaler.no/

Kjøkken er også tatt i bruk. Her holder Matfikseren til:

http://www.matfikseren.no/ Her kan du treffe Anette Rydstråle som har mange års erfaring.

Vi vet at det også jobbes med å utvikle Berger brygge med overnattingsmuligheter. Brygga med ankringsmuligheter for fritidsbåter og større fartøy og overnatting, Berger gård med utleiemuligheter med Matfikseren, og med Fossekleiva som huser kunstnere, gallerier og ikke minst det nye Berger museum, vil Berger kunne tilby fantastiske natur-, kultur- og kulinariske opplevelser framover. Noe er på plass, det jobbes videre med brygge og vi med museum, og VI GLEDER OSS!!!

Forrige artikkelEgenprodusert teppe fra A til Å Neste artikkel"Veveriet"!