Et tekstilindustrimuseum på verdensveven

ESP #5____18. juni – 31. juli 2016

005-Large1Elisabeth Stray Pedersen er klesdesigner og har spesialisert seg i ull og lokalproduksjon i Norge. Hennes eget merke ESP har blitt lagt merke til også internasjonalt. Hun har jobbet med en rekke samarbeidsprosjekter med norske tekstil- og trikotasjeindustri i Norge før hun overtok som eier og daglig leder av Lillunn i april 2015. Stray Pedersen har etter sin overtagelse av Lillunn arbeidet med å revitalisere og tenke nytt rundt lokal fabrikkdrift. Målet er å ivareta og trekke frem utdrag fra historien og fornye dette inn i en moderne kontekst.

Utstillingen viser et utvalg av Stray Pedersens modeller for ESP, satt i sammenheng med hennes fokus på lokal produksjon. Lillunns historie og bruken av mønster og tekstiler fra Berger fabrikker belyses også i samarbeid med Berger museum.

Utstillingsdesign: Christine Lohre

18.juni – 31.juli

In cooperation with Berger museum

Elisabeth Stray Pedersen is a womenswear designer based in Oslo, Norway. She studied an MA in fashion womenswear at Oslo National Academy, and have made custom orders since the company was founded in 2009.

Today the brand deliver high quality ready to wear garments to shops in Norway and Japan. In 2015 she became the owner and CEO of Lillunn as, Drammen.

The garmens are developed at the manufactury in Norway.

Forrige artikkelNy Norsk Klesdesign Neste artikkelSesongåpning av Berger museum 18. juni 2016