Kulturminnedagen 2016 på Berger 18. september

Søndag 18. september markeres kulturminnedagen med en vandring fra brygga til Blindevannet på Berger

Kulturminnedagene 2016 – har som tema: «Se hva vi kan!»

IMG_4449

Kulturminnedagene markeres 10. – 18. september og er en del av de europeiske Kulturminnedagene (European Heritage Days), som markeres i over 45 land. Norge har vært med siden 1993 og velger hvert år et tema som kan danne ramme for markeringene og inspirere til arrangementer. Tema for årets Kulturminnedager:

“Se hva vi kan! Kompetanse og kunnskap i kulturvernet”

Bak alle arrangementer som årlig gjennomføres for å markere Kulturminnedagene, ligger en enorm kompetanse – hos de frivillige i kulturvernet, i kommunene, i museer, hos private eiere av kulturminner og mange flere. Kulturminnedagsarrangører har kompetanse på nær sagt alle felt innen kulturvern, og Kulturminnedagene i september byr på en fin anledning til å invitere til arrangementer basert på denne kunnskapen.»

Vandringen, i regi av Berger historielag vil handle om vannets betydning for tekstilindustrien, og vi vil møte personer oppover hele vassdraget og få høre, se og oppleve hva de kan, og hvordan tekstilindustrien og de gamle historiene inspirerer – også i dag!

Enkel servering underveis. Mye gøy for barna!

Oppmøte: Brygga kl. 12.00

Forrige artikkelTemakveld: "Husker du 1960- og 70-tallet på Berger?", 16.november 2016 Neste artikkelBerger museum i byggefase 3